miercuri, 17 decembrie 2014

Gogosi pufoase

                          Siiiiiiiiiiiiii............. ceva dulce , aveam pofta de gogosele pufoase cu muuuuult zahar pudra , asa ca m-am hotarat sa impartasesc reteta cu voi.

     
                                                    

Cantitatile pe care le voi da nu sunt nici pentru o portie intreaga, nici jumatate, pentru ca am zis ca fac acolo cat sa imi treaca pofta, pana la final s-au facut 40 si ceva.
~1 cubulet jumatate de drojdie cu zahar, se amesteca intr-o cana pana devine lichid;
~1 cana jumatate de lapte se pune la incalzit;
~3 oua: 2 galbenusuri si unul intreg;
~coaja de lamaie;
~esenta de vanilie;
~ulei (se incinge cam o cescuta)
~ faina se face ca un cuib in care se toarna ouale batute, drojdia, coaja de lamaie, vanilie si laptele putin cate putin, se amesteca pana se omogenizeaza si se intareste (se face coca) Se framanta bine apoi se pune uleiul incins (coca nu trebuie sa se mai lipeasca de maini apoi) faina se mai adauga in caz ca este prea moale.
Se lasa la dospit cam 30 de minute, daca mai este necesar se prelungeste.
Se intinde si se decupeaza gogosile cu cana (de preferat sa aiba marginea ascutita), apoi se mai lasa putin pana se prajesc
Tigaia cu ulei din belsug. Cand gogoasa va pluti imediat dupa ce a fost pusa in ulei inseamna ca este destul de incins.
Si gata si gogosile noastre se poate servi cu gem , miere dupa preferinta fiecaruia.
                                         Va doresc pofta buna ,orice ati servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu