Astazi vreau sa va impartasesc si voua aceasta reteta de tort foarte gustos.
Ingrediente blat:
-10 oua
-2 cani zahar
-2 cani faina
-8 lg ulei
-un praf de copt
-cacao
-2 esente rom
Pt crema:
-4 creme ciocolata + (o crema pentru decor)
-2,5 L lapte
-zahar cca 200 gr
-fructe decor
Mod de preparare:
Se separa albusul de galbenus, galbenusurile le frecam cu uleiul si praful de copt, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul.
Dupa ce am batut albusurile adaugam galbenusurile si cele 2 cani de faina treptat,.si puneti si 2 lg de cacao, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina punem compozitia rezultata si dam la cuptor preancalzit timp de 30-40 min (faceti proba cu scobitoarea) la 180 C
Intre timp pregatiti cele 4 creme 2 cu 2 exact asa cum va arata pe plic, le mai lasati la frigider pana se mai raceste blatul (asta daca faceti tortul imediat)
Am scos blatul, dupa ce s-a racit il proportionam in 2 sau 3 parti , facem un sirop din apa zahar si esenta de rom, luam prima parte din blat o aseza pe platou si incepem prin a insiropa, apoi punem o parte din crema si continuam tot asa pana la terminare.
Facem si cealalta crema pentru decor si incepe a decora tortul asa cum dorim (eu am pus si fructe)
Siiiiiiiii cam asa arata tortul:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu