Marunte , crocante, zemoase , apetisante si indragite de aproape toata lumea, acestea sunt cu certitudine fructele de padure.
Si noi le adoram de asemenea , tocmai de aceea au devenit personajele principale ale sezonului de primavara.
De unde provine denumirea? este foarte simplu , arbustii fructiferi si-au primit denumirea dupa multimea fructelor marunte , rotunjite. Pe cat sunt ele de marunte pe atat gustul si parfumul acestora este mai intens.
Deoarece sunt extrem de delicioase si marunte pot deveni cu usurinta si favoritele copiilor nostri, fara sa ne dam seama a si trecut deja un castron plin cu zmeura , capsune, mure sau coacaze sau chiar sunt culese direct de pe tufa de propriile lor manute.
Aceste fructe sunt adevarate bombe de vitamine valoroase , de saruri minerale necesare organismului nostru si astfel sunt alegerea optima in ceea ce priveste incarcarea rezervelor de vitamine, coacazele negre curata sangele si rinichii, zmeura este plina de vitamina C, fraguta are efect antibacterian curata dintii si hraneste pielea arsa de razele soarelui.
Ceea ce le face cu adevarat fantastice este faptul ca se pot consuma nu doar proaspat culese ci si ca gem, in supe, in prajituri, ca sirop, uscate sau in ceaiuri fiind si astfel foarte delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu