joi, 5 februarie 2015

Probleme medicale in timpul sarcini

Pe masura ce copilul incepe sa creasca in uter , viitoarea mama incepe sa simta un disconfort. Greutatea suplimentara provoaca dureri de spate si oboseala , iar pe masura ce uterul creste si apasa pe stomac si intestine,poate aparea senzatia de arsura epigastrica , peste toate acestea sunt prezente si alte doua neplaceri , constipatia si hemoroizii, alte efecte secundare sunt retentia de lichide , ce duce la umflarea picioarelor.
Reduceti oboseala:
-trageti un pui de somn de jumatate de ora in fiecare zi, atunci cand dormiti , asigurati-va ca picioarele va sunt ridicate mai sus decat nivelul inimii pentru ca astfel reduceti din presiunea exercitata asupra lor.
Dezumflati-va picioarele:
-imbunatatiti circulatia in picioarele dureroase facand alternativ bai reci si calde , apa calda aduce sangele in picioarele dv. iar cea rece il trimite inapoi.
Mentineti sub control arsurile epigastrice:
-atunci cand sunteti insarcinata, pe langa faptul ca presiunea din abdomen este mai crescuta datorita copilului care se dezvolta, exista mai multe lucruri pe care le puteti face pt a scadea disconfortul in acest caz.
-nu mancati mese copioase si lasati cel putin o ora intre cina si momentul in care mergeti la culcare.
-purtati haine largi la nivelul taliei;
-evitati cresterea excesiva in greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu