marți, 3 februarie 2015

Lupta cu negi

Nu trebuie sa atingeti o broasca raioasa pentru a avea negi, si nici nu este nevoie sa mergeti la medic pentru a scapa de unul, desi este mai multe abordari medicale pentru aceasta afectiune, farmaciile comercializeaza numeroase remedii pentru negi, inclusiv un spray cu azot lichid si diferite solutii.
Dar sunt multe remedii casnice si din popor pentru inlaturarea negilor , iata cateva dintre cele mai bune.
-Acoperiti negul cu o bucata mica de banda adeziva , conform unui studiu cica banda adeziva functioneaza impotriva negilor chiar mai bine decat folosirea de azot lichid pentru a-i ingheta .
Taiati o bucata de banda adeziva cat sa curinda in intregime negul, lipiti-o peste neg si lasati-o acolo timp de 6 zile , atunci cand  scoateti, scufundati zona in apa pentru cateva minute, apoi folositi o piatra ponce sau un smirghel pentru a pili zona groasa de piele moarta, lasati negul descoperit pe durata noptii, apoi a doua zi aplicati o noua bucata de banda adeziva , repetati procedura pana cand negul dispare.
-Aplicati direct pe neg usturoi proaspat zdrobit si acoperiti-l cu un bandaj , efectul caustic al usturoiului va determina negul sa faca o basica si sa cada in mai putin de o saptamana , schimbati usturoiul in fiecare zi , evitand contactul cu pielea sanatoasa din jur.
-Culegeti o papadie din gradina , rupeti-i tulpina si stoarceti continutul laptos pe neg , faceti acest lucru in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu