O friptura de miel delicioasa, iata mai jos si reteta.
Ingrediente:
-o pulpa de miel (de preferat cea din spate)
-7-8 catei de usturoi
-o cana de apa
-50 ml ulei floarea soarelui
-un pahar vin rosu
-sare, piper
-2 foi dafin
-6-7 morcovi
Mod de preparare
Pulpa de miel se taie in bucati mai mari, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate.
Cu un cutit intepam pulpa de miel si bagam jumatati de usturoi pe ambele parti, asezonam pulpa cu sare si piper dupa gust , o punem in tava si o ungem cu uleiul de floarea soarelui turnam vinul rosu si adaugam apa calduta(eu am pus si foi de dafin)
Bagam la cuptor la cca 220C pentru 1h 40 min, dupa 20 min intoarcem pulpa pe partea cealalta, aveti grija sa nu scada sosul din tava daca se intampla asa mai adaugati apa ,cu jumatate de ora inainte sa fie gata adaugam morcovi.
Cand e pulpa rumenita oprim focul si o putem savura.
-6-7 morcovi
Mod de preparare
Pulpa de miel se taie in bucati mai mari, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate.
Cu un cutit intepam pulpa de miel si bagam jumatati de usturoi pe ambele parti, asezonam pulpa cu sare si piper dupa gust , o punem in tava si o ungem cu uleiul de floarea soarelui turnam vinul rosu si adaugam apa calduta(eu am pus si foi de dafin)
Bagam la cuptor la cca 220C pentru 1h 40 min, dupa 20 min intoarcem pulpa pe partea cealalta, aveti grija sa nu scada sosul din tava daca se intampla asa mai adaugati apa ,cu jumatate de ora inainte sa fie gata adaugam morcovi.
Cand e pulpa rumenita oprim focul si o putem savura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu