joi, 22 ianuarie 2015

Pizza preferata a familiei mele.









Pizza este una dintre cele mai apreciate mancaruri din lume. O pizza buna, facuta in casa, este incomparabil mai avantajoasa decat cea de cumparat, pentru ca aveti controlul calitatii ingredientelor si este si mai economica. Am sa va prezint si voua ingredientele de care aveti nevoie pentru  PIZZA.

Ingrediente pentru aluat:
-200 ml apa usor calduta (sau 250 ml, daca aveti tava mare)
-400 gr faina alba (sau 500 gr, daca ati pus mai multa apa)
-o lingurita rasa de sare
-o jumatate de lingurita de zahar
-2 linguri de ulei de masline/floarea soarelui
-un pliculet de drojdie uscata

 Ingrediente sos:
-rosii pasate (suc gros de rosii)
-o lingurita de ulei de masline
-oregano uscat


-sunca feliata
-ciuperci
-cascaval
-masline
-carnati

Cum facem:

Puneti apa in lighean, adaugati sarea, zaharul si drojdia. Amestecati cu o lingura pana se dizolva toate. Adaugati uleiul. Turnati apoi faina treptat, amestecand cu mana, pana cand obtineti un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii ligheanului. 
Aluatul se aduna in forma de bila si se unge cu foarte putin ulei, apoi se acopera ligheanul cu un prosop curat si se lasa la crecut la loc caldut, timp de o ora, sau pana cand vedeti ca s-a dublat sau chiar triplat in volum. Daca este iarna si e frig in casa, acoperiti si cu o patura ligheanul. Va creste foarte bine aluatul. 
Cand e gata crescut se imparte in mai multe bucati, in functie de cat de mari aveti taville. Fiecare bucata de aluat se mai framanta putin pe blat cu faina si se da iar forma de bila.  
Acum incepe modelarea aluatului
Aruncati aluatul in forma. Daca ati intins un aluat subtire, pizza va fi crocanta, daca ati pus mai mult aluat si a iesit mai gros, atunci va fi pufoasa. In functie de ce doriti, faceti bilele de aluat mai mici sau mai mari.

Sosul de pizza  trebuie sa fie consistent si aromat. Am folosit rosii pasate, amestecate cu sare, o lingurita de ulei de masline si oregano uscat. 
Sosul se intinde dinspre centru spre marginile pizzei, cu miscari circulare, Peste sucul de rosii se pune cascavalul razuit, Apoi sunca, carnati, masline si ciuperci proaspete feliate 
Am introdus tava la cuptorul incins la 220 grade Celsius , Se lasa la copt pana cand marginile pizzei sunt deja rumenite. 
Timpul total de coacere variaza intre 15-20 de minute, functie de cuptor. Va orientati mereu dupa aspectul aluatului si al ingredientelor.
Scoateti pizza din cuptor, o transferati pe o farfurie.


Inainte sa o puneti in cuptor,radeti branza sau cascaval.







Siiiiiiiiiiiiiiii...rezultatul?    e delicioasa...




Yamy yamy, delicioasa. Pofta buna.



2 comentarii: